广东人在上海

我要注册

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

情人节 快乐

今晚丰完胸之后  经过大上海电影城

于是就贡上去 睇下有无咩 平嘅电影睇

高海拔之恋2   10点八  35蚊  就呢出啦

MI姐+杜琪峰  一定要支持下嘅

当时都已经系夜晚嘅10点两  仲担心无票

点知道  卖票嘅MM话    呢个场一张票都未卖出  如果我买就系包场啦

唔系卦    情人节前夕喔   明星组合喔   

或者 情人有更重要野需要做  特别系夜晚  人地都系白天睇电影  

夜嘛嘛  边个咁 黐线  去睇传说中 悲伤电影喔

(晾衫中{:soso_e106:})

果然系无错 直到呢出戏完  成个厅都系得我一个  

由于太过激动     我件底衫湿咗  于是  我就除咗   放系旁边   晾干    然后 再着番其他衫  

坐咗一阵  嫌个位唔好坐     我就将我件含50%羽绒嘅所谓羽绒衫 折埋   放系 背脊  

再将对脚  栋高   舒服晒  

我咁大个仔   都系第一次   睇电影 可以 睇到咁  

超正     

如果  再有D嘢  食吓  咁就更正啦

至于 电影讲咩   其实已经唔系咁重要啦

反正每个人都系  从自己嘅认知 出发  解读   感受  煽情D讲就系     睇人地嘅故事  流自己嘅眼泪   

光影之中   同欢共悲   

而有D情愫     你身同感受   但有D遇见  你就呢世都唔会有  

例如 遇到  大明星     一段都市的童话

MI姐 嘅卖傻   天下无敌   无可替代     

当然  如果斋系傻  咁 我地不如  睇孤男寡女   同居密友     梗系有嘢唔同嘅  

杜琪峰 游乃海  呢次  系  讲   

执着   不舍    放下     新生   

合唔合理    唔紧要嘅   最紧要  梗系有几个位  打动你

靓人靓景    再加上  恬妞姐   肥妹 绿叶  给力 演出

我相信  呢个情人档   唔系第一  都应该可以排到第二嘅  

如果有咩需要诟病  就系   扮演  MI姐  老公 果个大陆男星   憔悴 样衰     睇到你啊    同古天乐     吴彦祖  简直就唔系一个水平上面嘅

其实 大陆 有好多货  点解揾件咁样嘅呢

然后就系果个  上海拜金女 黄奕 饰演   古天乐经理人  简直就系  行到不能再行 一把想煎死佢     

离开电影院  工作人员 忙紧布置  另一出更明星阵容嘅  电影

唔知道点解 我一D期待都无    或者真系老啦  又或者 已经 过咗吃棉花糖嘅年纪

呢个情人节   你会做D咩   约边个  俾咩人约

无论有无情人   无论处于边种感情状态

2012年

——情人节快乐  

PS   呢首唔系 呢出戏嘅主题曲  但我却相当喜欢 同样来自杜琪峰+郑秀文+刘德华   龙凤斗 主题曲 如果你有事

另  仲有就系多谢 阿姐  系大巴上面俾我嘅利是 真系谂都谂唔到  一落机就听到有人嗌波子   仲有利是  收添  意外又惊喜   多谢多谢

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?我要注册

x

评分

maldini + 200 巧欢啦你!! 包场,羡慕啊!
QIUQ + 200 赞一个!

哇,包场,睇得舒服咯~

一个人包场?好寂寞啵

啊哥,你厉害,呵呵

电影好看不好看无所谓。

光一个人包场就舒服了{:soso_e113:}

如果再带个MM去
不管看什么电影
包场都赚到啦!{:soso_e113:}

情人节快乐

做咩唔揾个MM一齐睇呀?

我以前系广州都试过包场,系河南噶光明电影院,两个人包晒成个场,好似睇五夜凶铃,吓餐死噶!

大年初一也有一个人包机到上海的 {:soso_e120:}