广东人在上海

我要注册

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

人生是一次次分享

今晚仲系玩得好开心

因为吾单只可以玩游戏  消磨时间  仲明白一D道理

人生系一次次分享

守时

一直自己都好欣赏守时嘅人   因为我成日都迟到    吾知道点解  总之就好赶   呢次都吾例外

但系无想到  已经迟到20分钟  都可以 系第二个到嘅人   

每个人迟到 总系有理由  反正玩而已 大家都吾会当好似返工咁准时

但系有人却系好认真  聚会重要与否吾系问题关键  更多时候系 一个人习惯  习惯准时  

一个好嘅习惯  能够令我地走到更远嘅路   我一直都认同

阿姐见过两次   两次阿姐都会带野来比我地吃  上次系朱古力  呢次就更有诚意    开车去买    一人一个D开头雪糕(早到嘅人先有得吃    等你地迟到   损失啦)

吾系因为吃左人地嘅就系度卖口乖  擦鞋 而系呢种行事作风  吾系个个人都可以做到  尤其系女仔  

首先有咁样财力  同  心态

系一种自我经营   抑或系  经年职场浸淫   潜移默化养成大气   大方    将分享  变成待人接物   性格特质

如果一个好嘅习惯能够令我地走到更远地方   咁   分享嘅人生态度   一定会令人  越来越成功   

精心

从火红嘅外套  黑色嘅衬衫   到手指上面  大大个  呼应嘅  同色系  戒指  虽然坐得远   睇得吾清楚图案     但系整体造型  相当得

另一边     亦不逞多让   红色罩衫 入面系  雪花般造型针织裙  点睛系  胸前  装饰链  圣诞造型    睇到令人相当温暖

两位 阿姐   分坐系  我目之所及地方   果然   赏心悦目

所以话
一个人有无心 其实系睇得出来  

一个人系边度用左心  更加系感受得到

屎桥

最后呢个有小小呕心   但系相当警世

就好似系D可怜乞儿  首先要令人睇上去可怜 咁先会有运行

杀人都吾例外  从无想过  狼人  竟然  自己投死自己  等人救  造成错觉   

然后大开杀戮  高啊

咁同屎桥  有咩关系呢   因为甘样嘅方法系  某个大侠开完大之后  突发奇想  创意

可惜   因为有人犯规  而邪不能胜正  

不过 却比  某位大侠  拿来用   

可怜嘅阿姐以为做好事    救好人   点知道    比人耍得一阵阵   幸好就系  最后一刻醒悟    勇敢中国人般    汪阿姐 上身

力挽狂澜   

同伙   吾熟吾吃   系 大侠同阿姐   恩怨  最好  解画

对大家嘅评头品足  其实系一D恶意都无
只系想表达      

处处留心皆学问    有时候读人   比读书  更加有趣  

只要你嘅心系打开  用一种欣赏眼光去睇周围   

你就会发现      每个人都系上帝杰作    每个人都有佢嘅风采     

每个人   都可以系  我地老师

多谢赏心悦目嘅阿姐     多谢请大家吃头盘嘅KFC大哥同正餐系D字头雪糕嘅阿姐       多谢守时嘅 你   

更加多谢缘分    令我地系呢度认识   彼此学习  彼此分享

有机会我地继续   杀杀杀      

提前祝甘多位  圣诞快乐    新年进步

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?我要注册

x

评分

紫若 + 80 至有心果个就系你喇 ~~~
衡哥 + 200
芦苇 + 200

阿姐们,好野,,继续支持阿姐。。。。

从文字旁观你们狼杀,好似真系有硝烟冒出的感觉~~~~~

劲啊~~~~~

不错的文章,写得蛮好哦,参加活动后就应该要有感悟才行,不单单的为了玩,呵呵,我也喜欢准时的人,千斤顶。。。。

玩得开心就好~

一想起每次有聚会及聚餐总是有人让望穿秋水的感觉就怕了........
守时是尊重别人也是尊重自己~

太赞成了,不守时最可恨。  发表于 2010-12-15 09:28 PM

为没参加论坛近几次狼人杀活动的人遗憾,
这不是杀人的平台,而是展现魅力,发现美丽的场合。

越来越觉得你讲野 好似 智者呢  发表于 2010-12-12 10:47 PM

不简单,开张最重要

哈哈!好搞笑。。。。好开心的一个晚上。。。。。。。。。

“自己投死自己  等人救”
这是传说中的“山东刀”
波子也开始迷上杀人了?
看来等我忙会这阵子也要开始磨刀杀回来了啊~

期待阿姐 闪亮登场  发表于 2010-12-12 10:48 PM