广东人在上海

我要注册

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

香港90經典廣告詞!

01. 宣传易,23443699,零速传播——宣传易片头(真系唔系讲笑,呢段嘢实在太经典了)

02. 不在乎天长地久,只在乎曾经拥有——铁达时   

03. 乜咁啱嘅?边度都有阳光——阳光柠檬茶

04. 如果太多牛奶味,朱古力味冇定企,等到朱古力味返番嚟,牛奶味又唔争气,(维他朱古力奶有牛奶味又有朱古力味)啱味,啱嗮你!——维他朱古力奶

05. 张德培:“头皮?No way!” ——飘柔(认识张德培,完全系因为呢个广告)

06. 唔该借歪,好肚疼啊!速治灵,治疗急性肚泻,功效显著。速治灵,止屙速速灵!——速治灵(阿灿嘅经典广告)

07. 地球叔叔病咗喇,佢会唔会好番呢?保护环境,救救地球!——公益广告

08. 唔好饮啊,有菌嘎!活性乳酸菌吖嘛,有益嘎!——益力多

你今日饮咗未啊?——益力多(呢两句唔使我多讲啦,经典中嘅经典)

09. “唔好意思,香港脚发作。”“哼,用爱肤坚啦!”爱肤坚皮肤喷射剂,对香港脚确有功效。——爱肤坚

10. 月黑风高杀虫夜,黑旋风忍者为民除害,唔使用剑嘎,用黑旋风就得嘞——黑旋风够嗮威,黑旋风的确好使!
看这个 ...

想起好多回忆吖  ....

最后一个有重复

你今日饮咗未啊?——:dabin8

你今日饮咗未啊?——:dabin88" />
嘉希 发表于 2009-7-5 08:10

最让深刻的这一句

啊sir都有教啦,凡事向好果方面睇嘛

家家食出前一丁,个个实会高兴

恭喜发财,美缘发彩,恭喜大家发财

不在乎天长地久,只在乎曾经拥有——铁达时

真的好熟悉阿!

好痕呀好痕呀,好痕呀好痕呀,搽搽搽搽搽,快D搽D无比膏! (沈殿霞,无比膏)

你今日饮咗未啊?——:dabin88" />
嘉希 发表于 2009-7-5 08:10

*2:dabin9