广东人在上海

我要注册

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

地球上最溝唔到女嘅生物(爆笑)

吳君如同杜汶澤主持嘅《嘩嘩嘩!打到嚟!》嘅電臺節目  

佢哋搞咗個“太陽系最後一百個皇帝”活動   

俾D聽眾打電話上去,講下自己點“皇帝”法   

結果就有條友仔打咗上去,自稱係地球上最溝唔到女嘅生物   

笑鬼得我吖~   

音頻連接:   

http://jojoe330.blog.163.com/music/diy/entry/fks_095074092087081064081074083068082086085069087094/  

音頻大概內容如下:  

君如:喂?你叫乜名吖?  

阿澤:喂?  

JOEY:我叫JOEY  

君如:乜料吖,JOEY  

JOEY:我係地球上最溝唔到女嘅生物  

阿澤:笑,難為你講得出,好嘢喔  

君如:溝唔到女王吖?  

阿澤:溝唔到女?  

JOEY:嘅生物  

阿澤:唉,即係王啦,你點樣溝唔到女法呢?  

君如:你介唔介意形容一下你嘅高度,年紀,外貌  

阿澤:係咯~  

JOEY:外貌就一定衰過八兩金  

阿澤:喔,衰過八兩金,咁都好靚仔喔,你咁講我都覺得好,好  

君如:好有character  

阿澤:好有形喔你~  

君如:高度呢?  

JOEY:高度就普普通通,個樣就靚仔過他一千億萬倍  

君如:靚仔過定衰過吖?  

JOEY:衰過八兩金一千一萬倍  

君如:衰過八兩金一千一萬倍吖?  

JOEY:係吖  

君如:咁好有character喔,你寄張相上來,分分鐘啱使,介紹你做性格演員吖  

阿澤:我仲以為你啱使添!  

JOEY:但係我唔識做戲嘅喔~  

阿澤,咁掂啦,就係唔識做戲先掂  

君如:你覺得八兩金識咩?!  

阿澤:你話你矮,你有幾矮,有無有我咁矮吖?  

JOEY:你幾多尺吖?  

阿澤:我五尺……六咯!  

JOEY:都有嘅,都一樣咖啦~  

阿澤:咁我瀨嘢喔,咁你除了五尺六,個樣差過八兩金,  

JOEY:我仲係地球上最強嘅差勁男人  

君如:你點差法吖,頭先你講咗你外貌吖,宜家逐樣攻破你,你話你醜樣過八兩金十萬九千倍,咁呢個你唔使擔心,你寄張相俾我,我就介紹你做性格演員,看下有無戲啱你,ok?你話你高度五尺六,唔算矮,真係唔算矮,以香港男人,好標準,好了,宜家講下,你嘅性格先  

JOEY:ER,我嘅性格就係,比較沉默寡言  

君如:沉默  

JOEY:比較寡言  

君如:沉默寡言  

JOEY:多愁善感,  

君如,阿澤:多愁善感??  

君如:優柔寡斷有無吖?  

JOEY:唏噓中帶點滄桑  

君如,阿澤 笑  

君如:好正喔!  

阿澤,好型喔你,托哂腮果只喔!  

君如:唏噓中帶點滄桑  

JOEY:係  

阿澤:你髮型又如何呢?  

JOEY:喺呢個咁混亂不阿嘅時代,都顯現一種平凡嘅優越感  

阿澤:哇,點剪吖?!  

君如:你講嘢已經哈皮詼諧,憑詼諧呢嘢,已經溝到女啦!  

阿澤:係咯,你看我哋倆個!  

JOEY:最唔得係我嘅樣嘅問題吖嘛,唔係詼諧嘅問題吖嘛  

君如:你出力喺詼諧嗰度表現出來,可能嗰D女仔可以俾你TUM到嘅喔!  

JOEY:傻啦,詼諧宜家嘢點輪到我吖  

君如:性格講完啦,有無再負面嘅嘢呢?比如孤寒,鹹濕  

JOEY:鹹濕都係……可以算嘅  

君如:去到乜程度呢?  

JOEY:可以算係世界色情會嘅會長  

君如:入咗啦??  

JOEY:無這個會嘅,我作出來嘅啫,即係話我嘅鹹濕程度係可以去到嘅  

阿澤:除咗咸濕之餘,仲有乜缺點?  

JOEY:好黑咯  

君如:皮膚?  

JOEY:係吖  

阿澤:有無劉青雲咁黑?  

JOEY:黑過劉青雲,接近力蘇  

君如:哈哈,你講嘢笑死人啦,真係  

阿澤:米係咯,力蘇明明白過劉青雲  

君如:你有乜理由溝唔到女姐,我哋俾你TUM都唔知幾開心  

JOEY:我溝到女嘅,我發誓,天打雷劈  

阿澤:咁你宜家幾多歲吖?  

JOEY:22歲  

阿澤:你把聲唔似22歲喔  

JOEY:大部分人都係咁講咖  

君如:職業呢?  

JOEY:南無仔  

君如:咩叫南無仔?  

JOEY:即係做善後善終工作果D  

君如:喔~即係殯儀館果D吖?即係,人家來,然後有個法師,你就在EEMM果D?  

JOEY:係吖,有時抬棺材,起金塔  

君如,阿澤:喔,可能職業問題,生活圈子窄  

JOEY:唔係咖,我平時都好似D年輕人咁,都係行卡拉OK,我認識女仔都無講我嘅職業,佢見到我個樣就掉頭走咯!  

阿澤:又會咁快嘅?  

JOEY:直頭街頭見到我在街尾就掉頭走咯,仲慘過俾拉登追襲  

君如 阿澤:但係你好鬼好笑喔!  

阿澤:你搞到我好高興,興到要除衫喔!  

君如:你要寄相上來商台  

JOEY:喔,好吖,但係你睇嘅時候,要準備定一隻白花油,  

君如:阿哈哈哈,仲有呢?  

JOEY:或者係止嘔劑,又或者叫定一輛白車  

阿澤:阿哈哈哈哈,無得撈了我  

君如:你咁好笑,搵你做節目啦  

JOEY:多謝~~~係唔係先,我真係上來做啦  

君如:你寄幅相上來先  

JOEY:真係樣衰到,到時救護車同你急救都唔掂啦  

阿澤:個問題係,你究竟嘗試了幾多次去溝女,而又溝唔到嘅先  

JOEY:461次咯  

阿澤:461次  

JOEY:261次  

阿澤:261,你肯定?  

JOEY:肯定,絕對,EXACTLY  

狂笑  

君如:EXACTLY,正吖,你其實係唔係打上來搞GAG咖,你係搞GAG王來吖  

JOEY:唔係咖,我發誓,我真係溝唔到女  

君如:那,我地又來分析,你溝女嘅態度最初係點先?都係問人拿電話,請人哋食飯,傾下計咁  

JOEY:都係咁啦,我問可唔可以作下朋友,然後佢話唔好意思,因為我接受唔到你個樣  

君如:真係有咁直接?  

JOEY:有咖,在現在已經執咗嘅一間餐廳,她拿杯水兜頭臨落來,叫我清醒下,話以你咁嘅樣,唔好話我,揾只狗來中意你都無可能吖  

君如 阿澤:唔係吖法,摞水淋,仲叫你清醒  

君如:清醒D啦,兄弟  

。。。 。。。  

君如?:你細個D同學仔點對你?  

JOEY:都係百般淩辱,百般奚落  

君如:哈哈,好嘢,出口成文吖,杜文澤俾你搞到CALL白車吖嚇  

。。。 。。。  

JOEY:我打電話上來就係為佐證明自己係地球上最溝唔到女嘅生物, 怕溝唔到女,無仔送終  

君如:人生都唔係一定要溝女嘅  

JOEY:但係夜闌人靜嘅時候,唯有一個人拿住支酒好唏咁喺閣樓喝,然後扮下劍客,扮下浪子咁,成個天涯漂客咁  

君如:扮下劍客,浪子  

JOEY:係吖,真係好掂咖,又留哂鬚根咁,又摞住木劍,隨風舞動  

君如:唔好呃我,寄你張相俾我  

JOEY:我凈係寄我自己嘅相片俾你  

君如:你寄你最靚仔和最肉酸嗰張相俾我  

JOEY:哇,我自出娘胎已經很肉酸嘅咯  

君如:你唔好咁評價自己先,如果我打開封信好像中了碳錐毒一樣  

JOEY:你要明白係中勁過碳錐毒嘅,砒霜毒,我朋友話我應該寄張相去美國,平息呢場戰役,俾拉登看完之後,他馬上爆弊  

君如:即係,唔使打嘞嘛,即刻反眼  
好搞笑,不过好早就听过!

:dabin13 :dabin13  哈哈,后面笑死我了.

原帖由 嘉希 于 2008-12-20 01:08 PM 发表
好搞笑,不过好早就听过!
  可以令你都笑得甘灿烂~~掂!!!

:dabin11 烂GAG

原帖由 hl1930 于 2008-12-20 05:19 PM 发表
:dabin1111" /> 烂GAG
   大家自己友洗晤洗落甘重手吖?哈哈````

哈哈,以前听过。听返仲觉得好笑。

笑一笑,十年少!

我反而觉得听无睇文字甘好笑~~~~睇文字自己想象下!!哈哈!!

真是满搞笑的!!!好想看到那个人的样子,试一下自己的心理承受能力