广东人在上海

我要注册

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
楼主: gogob

(更新十楼总结)heyhey,沉寂左禁耐,系米应该搞次活动那!

我地没试过对住个海吊鱼波!又没试过海边游水波!
gogob 发表于 2009-6-23 03:16 PM

上海周边都唔建议游水啦,水好唔得去边~

另外,我都同意嘉希哥嘅讲法,你可以去钓蟹,毛蟹,崇明特色!

放弃7月就8月去罗 ,8月先啤酒节
Jade_sik 发表于 2009-6-23 05:40 PM

8月想去重庆。。。。考虑中~~

快D定落来
只要提前几日通知,六月底呢几周周末我基本都得
秘书处马仔,做个方案出来拉~
芦苇 发表于 2009-6-23 06:35 PM

你地想从走长征路?主要係新嘅地方好似唔多,再有名d就係个森林公园了~~

或者,揾个地方搭帐篷?

唔系挂,仲未定落来?我来定个基调,大家睇下得唔得。7月11-12(周六日两日,也可以考虑10号晚出发,12号返),车程不超过4个小时。休闲游为主,要有水,或树荫较多噶地方,因为热天,估计早上都没啥兴致玩的。

使咩,你又去啦!去果度碰面
Jade_sik 发表于 2009-6-23 05:40 PM

边有你甘幸福喔~~~~~现在下班比上班还忙啊~~~~~~周未比平时还累啊~~~~~~~~~~唉~~~~~~~~~~~~~~~~家庭主妇啊~~~~~~~~~~~~快来打救一下我啦~~~~~~~`

快快决定去边,等我可以偷下懒,出去放下风~~~~~~~~~~~~~、
其实渡假村什么的我也挺喜欢的,呵呵

建议不要太累的方式,休闲游最好~~~~~~~~~~~~`

入番正题啦,,,虽然我唔知时间上就唔就到,但建议连云港海滩~~~
单程:450公里,路况超好,新苏通大桥新沿海高速~~~
走苏通大桥---沿海高速---连云港,单程路费应该系200蚊甘啦..无详计过...
我去海滩公园,码头食过饭,视觉上好OK,但沙滩无玩过...

边个得闲边个先人做下资料..规划下路线,http://www.iay.cn/post/40.html
http://image.baidu.com/i?tn=baid ... mp;pn=72&ln=259

支持楼上的~哈哈

唔系挂,仲未定落来?我来定个基调,大家睇下得唔得。7月11-12(周六日两日,也可以考虑10号晚出发,12号返),车程不超过4个小时。休闲游为主,要有水,或树荫较多噶地方,因为热天,估计早上都没啥兴致玩的。
citybee 发表于 2009-6-23 07:19 PM

但下午更热哈~~
呵呵,早起的孩子有果吃~~~
早点游水,还不错吧~~~

连云港海滩~~~~好像也不错

你们确定去哪了没,我帮忙找一下资料(项目接近尾声,比较有时间了~~~)