广东人在上海

我要注册

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

你不想拥抱的人

匿名
匿名  发表于 2011-6-5 02:03:52 |阅读模式

我打波嘅次数 其实 吾多   但系几乎每次都见到佢

呢次都吾例外

点解 佢比我感觉咁深

就系因为  佢从来 都吾会拣对手

无论系高手 抑或   来扑蝶嘅MM

大哥  都尽力 去打   去迁就     

同差过自己嘅人打  你会觉得 无瘾  甚至 会 打坏手势   

所以 好多人

明明    个场  空  都吾愿意 同 差过自己嘅人对打

又或者  打几波 之后  知道对手嘅  实力   就转场打  甚至    搵借口  话 攰  宁愿等  都吾应酬你   

我系来竞技嘅   吾系来教人嘅  

吾好   嘥我时间   

咁样嘅人 见得好多   有时 都包括我自己{:soso_e112:}

所谓高手   佢地有呢种 谂法  当然无错

但系  对于 果D    只想  出出汗 锻炼身体嘅男男女女   来讲  无疑  系 软暴力   

傻嘅  都睇得出  嫌弃  

于是有人偷偷 发力 慢慢进步   

而有人  就再都无出现过

呢个世界 充满 太多嘅   歧视   同情  

有钱人  睇吾起穷人

穷人呢   憎人富贵  嫌人贫

有几多人  愿意 同低 Level   嘅人   一齐

尽力 去接你打过来 嘅   烂波   陪你扑蝶   陪你耍

其实  佢次次都咁有风度

点解 呢次    特别感慨呢

因为 我曾经  建议 某女 考虑呢个大侠

但今日 我知道  阿姐 已经  同 第个  一齐   

当然 吾系我  提到果位大侠啦

同偕人生路  要如何做得到

呢个世界  总有一些 你不想拥抱的人

你知道 佢嘅好  但吾会拣佢

当然   某一部分  好  并吾代表 样样都好

但  总好过 无样好   系米先

一直都觉得  

有D 嘢  吾系与生俱来   佢系  岁月嘅历练   

有时 吾系你吾好   而系人地吾识得欣赏

有时   你即使已经 好好  但 吾系最好

所以  我地  先至 一直  努力  成长

吾系因为 一定 要遇见谁 当然 能够 遇见  都系一件 赏心乐事

而系

因为

你   真系  可以   更好    更更好

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?我要注册

x
在合适的时间合适的场合碰到合适的人,是一种幸福……

我发觉好多时候,每一件令波仔有些许感概的事情,都可以变成鞭策他自己要 努力 要 成长 要 优秀 的动力。

理想与你自己想是有点差距的,努力吧  发表于 2011-6-5 01:27 PM
好多时都系 讲就天下无敌 做就 无能为力  发表于 2011-6-5 11:06 AM
单纯感慨 要努力 要优秀 吾系咁容易架  发表于 2011-6-5 10:52 AM
我倒是觉得感慨比鞭策多一些咯。。。  发表于 2011-6-5 10:17 AM

老细,快D帮自己稳翻个啦~

他没碰到他想拥抱的那个人咯~~  发表于 2011-6-5 11:06 AM

匿名是没用的,你的文字风格让人一看就知道是谁了,文字内容写得不错。。。

{:soso_e109:}我不知道,怎么办

兄弟顶硬上…精神上支持你呀。加油

唔知边个 纯顶 漂过.........{:soso_e146:}

漫漫人生路,一路上会遇到许多过客
但注定会有一个人会同你走得最远

合适自己嘅先至喺果个对嘅人
拥抱愿意拥抱嘅人抑话唔愿拥抱嘅人
多俾人地一份关心、关爱
自己会过得开心D、简单D

亦祝福吖哥早日遇到生命中果位对嘅人 早D结束单身啦{:soso__9074837457823781863_4:}

人生路慢慢,,,,,,,,,,,  发表于 2011-6-5 03:59 PM

I am so proud of our badminton team.
Everyone is so nice and kind.
I cherish everyone of you. {:soso_e100:}
Wish the friendship between us will last eternally.

Cheers

中英两个 版本 吾通 你就系果个 阿姐 哈哈  发表于 2011-6-5 12:57 PM