虾你波凸 发表于 2012-7-27 03:16:38

在晴朗的天空下

从上周开始上海 就 劲好天

唔出去 晒下太阳 真系浪费难得嘅蓝

无啦啦多咗两日假闷到抽筋

第一日 我自己去咗美术馆 一个人游荡 市区

第二日   

一个电话我就去咗见大哥阿姐

唔知道 系咪心情 好嘅关系即使 喺车度

见住大朵嘅云

都心情愉悦

刹那间 我觉得 儿女情长都不及 眼前 嘅美好

曾经 执着一定 要嘅似乎都已经 唔再紧要   

当你快乐 嘅时候 满眼 都系开心 与 满足{:soso_e176:}

去南汇 喺 27号线   龙阳路站 出来 坐车
车度   仲有摄像头嘅安全啊{:soso_e120:}唔使惊老笠   哈哈

隔著个窗见唔见到啊系个 雪糕 系个甜筒呢   {:soso_e102:}

坐喺我前面 系一对晒到好黑 好年轻 嘅夫妻带住一个好得意嘅仔

一家三口玩到攰就瞓咗人生路上 互相依靠纵然无卖相但平凡却最打动人    如果仲有咩 唔甘心

我谂就系期待某年某月我亦能 有这样 幸运

风雨同路 即使颠沛流离   仍   不离不弃

安心知足欣赏 沿途 风光共迎人生福或祸

大自然一切 都系原始 纯粹

阿姐 话系阿   蓝系蓝 红系红 黄系黄    好靓架

未熟    就系 未熟

新鲜就系新鲜   

各自有各自姿态香味   

有无花无假

南瓜叶我都系第一次见喔唔讲都唔知{:soso_e120:}

天 真系好蓝   

唔会有人 喺旁边 蛊惑你   要你买赞佢靓

唔会因为你钟意刻意迎合你需要

无人欣赏采摘

熟透就自己 跌落个地度

当然 会觉得 好嘥

但系 呢个就系大自然   

吃过嘅瓜 菜水果

从来 都无见过佢地 嘅花 佢地嘅茎系点样嘅

呢次真系 好似 上 生物植物堂咁

估唔到 好多瓜果花 都好靓

就连叶都生得异常野艳肥大 惹人 喜爱

风吹过

你夏了 我的    夏天

-晒到好似 古天乐 咁健康 嘅 地主老板   斑驳嘅阳光 洒落块面度 眉宇间充满 坚定 而唔系 好似 城市人 咁 笑得牵强 做作 {:soso_e179:}

我咁大个仔都无吃过 咁多 水蜜桃

洗吓就吃得    自然嘅甜度

至少 吃咗6个 {:soso_e120:}

我咁大个仔都无打过井水

有难度嘅唔系一嘢就可以打到水 上来

呢个就系 吃嘢 唔做嘢做嘢整亲自己嘅手    {:soso_e106:}{:soso_e120:}

就系咁   亲亲大自然摘下桃   打吓井水   吃吓桃坐吓笑吓

我地度过咗一个    相当 无比快乐 嘅下午

从来都无期待

从来未曾刻意   逢迎

但岁月   却为我你    开出最美丽嘅花

大抵 能够 坐埋一齐吃饭

成为 朋友

一定 有彼此 欣赏 地方

一定 有相似 特质

多谢   大哥阿姐 盛情款待   

毕生难忘

喺我人生 最需要 认同 嘅时候

给予我的种种快乐感动喜悦感恩

世界会 变得很美很美 很美{:soso_e182:}

感情系真嘅   希望我下次 可以笑得更加自然{:soso_e106:}{:soso_e121:}

VENTURE

20120727   0212

PS

如果大家 想好似 我咁

记得 参加 呢个星期日 嘅活动啦

http://gdinsh.org/forum/forum.php?mod=viewthread&tid=8421095

祝大家 玩得俾我更加 开心 更加 快乐

然后

转角遇到爱{:soso_e190:}

http://zhangmenshiting2.baidu.com/data2/music/7344021/7344021.mp3?xcode=348ce5b75c5d64a9043cf1c220798bc0&mid=0.28897292511992

蚊子 发表于 2012-7-27 08:58:45

哇。。。。原来你同米仔去偷欢~去左涟漪度嘛?

Ball 发表于 2012-7-27 09:03:24

波凸。睇完你篇文章,觉得标点符号好贵。

叶小小 发表于 2012-7-27 09:07:47

感觉幸福就系甘简单...

icecream 发表于 2012-7-27 09:15:09

波子,要多谢我,问了好几个人先拿到你电话比米叔,先有机会去南汇啊,哈哈

拿老公来换糖 发表于 2012-7-27 09:49:49

{:soso__6235880048239246314_3:}原来跟米叔去偷欢了你们。。

涟漪 发表于 2012-7-27 09:52:18

喜欢就多D入来啦,到割禾果时都好靓噶,到处都系金黄色,成熟的稻子和黄绿相间的桔子树!

Minyi 发表于 2012-7-27 10:58:52

好啦,周日就到啦,我也要体验下到底有几欢

心随路转 发表于 2012-7-27 11:31:42

在蓝天白云下,心情都会很愉悦!郊区的天更蓝、云更白,庆幸我在郊区,每天都可以和大自然接近

心随路转 发表于 2012-7-27 11:35:54

很感动的话:“平凡却最打动人    如果仲有咩 唔甘心

我谂就系期待某年某月我亦能 有这样 幸运

风雨同路 即使颠沛流离   仍   不离不弃

安心知足欣赏 沿途 风光共迎人生福或祸 ”收藏了,大哥不会介意!

页: [1] 2 3
查看完整版本: 在晴朗的天空下