Happynut 发表于 2010-8-30 16:49:53

8/28 FB活动费用明细

首先非常感谢出席嘅朋友
活动先得以圆满成功举行
个个都玩得好开心、好尽兴。。。

大家玩得开心 食得开心
就喺对我最大支持!
非常多谢你地呢班Friend!!

依家将消费明细公报俾大家

Part one
唐韵茶馆
总支出:530
38元/人×13人+开开一碗面36=530

Part Two
采碟轩食饭
总支出:1804
实收:70×25人=1750
1750-1804=-54

Part Three
好乐迪唱K
总支出:超市453+啤酒258×5次+房费1100=2843
实收:100×26人=2600
          50×7人=350
Total: 2600+350=2950
结余:2950-2843=107

整活动结余:107-54=53 注入论坛基金

P.S.: 搞完呢次活动先知道 作为个组织者真喺几辛苦下噶~~
先要拣FB个时间啦 定落嚟仲发贴号召大家参加
再嚟报名出嚟一定人数 要提前预定FB地点嘅位
(拣地点最惨 要考虑大家出行工具 时间 消费水平 要做到平 靓 正)
最后好不容易开始FB 人陆续嚟 电话打爆 问路问位
FB过程中仲要统计人数 收钱
(一堆的人围着你俾钱 收到你头晕 仲要记清楚边个俾咗边个咪俾)
FB结束仲要帮手安排 FB朋友仔嘅返航!

之所以讲呢段话 喺希望以后论坛度组织活动 希望大家可以更好理解组织者嘅辛苦同埋用心 唔咪净喺知道 每一次活动过后净喺记得抱怨组织者或工作人员边度做得唔好唔好 其实当中辛酸 唔咪自己 喺体会唔到噶;
所以希望响以后活动中大家给予组织者更多嘅支持同关怀 因为大家要知 作为组织者所做嘅一切喺出于自己果份心 果份情 所付出喺Free噶!

Happynut 发表于 2010-8-30 16:50:29

哇 唔经意讲咗咁多话
喺咪有D口水多过茶 嘻嘻~~~

余头 发表于 2010-8-30 17:01:34

辛苦晒,,,,,(是不是这样讲的){:7_528:}

mywish 发表于 2010-8-30 17:11:03

辛苦晒,阿nut姐。。。。

yer2008 发表于 2010-8-30 17:17:47

辛苦啦!
{:6_427:}

避雨 发表于 2010-8-30 17:19:08

可憐天下活動組織者。。。

呵呵。

支持你的活動哦。

sizhong 发表于 2010-8-30 17:23:21

辛苦晒

Moon 发表于 2010-8-30 17:28:06

{:6_450:}{:6_450:}{:6_450:}3朵花给你

鸭仔 发表于 2010-8-30 17:36:02

{:6_450:}{:6_427:}支持

一抹飞鸿 发表于 2010-8-30 18:00:13

辛苦嗮,靓女!继续鼎力支持活动。
页: [1] 2 3 4
查看完整版本: 8/28 FB活动费用明细